Սնունդը և առողջությունը
Մեղրաջուր՝ առողջ լինելու համար. ankakh.com
Մեղրի հրաշալի հատկությունների մասին խոսել ու խոսում են: Մեղրը հնագույն ժամանակներից տարբեր նպատակներով օգտագործել ու մինչ օրս էլ շարունակում ենք օգտագործել և չենք դադարում զարմանալ, թե մեղուների աշխատանքի արգասիքը բացահայտված ու դեռևս չբացահայտված օգուտների ինչ մեծ շտեմարան է: Հականեխիչ, հակասնկային, հակաբորբոքային ու բազում հակա-ներով օժտված սաթի նման թափանցիկ այս մթերքը անփոխարինելի միջոց է շատ ու շատ ախտերի բուժման համար: Անգամ նոսրացված մեղրն է հրաշքներ կատարում:
Մեղրաջուր
Շատերի համար բնական վիճակում մեղր օգտագործելն ու պարզապես վայելելը դժվար է, մինչդեռ մեղրաջուրը ևս շատ օգտակար է:
Մեղրաջուրը կօգնի նիհարել
Դրա համար պետք է մեկ թեյի գդալ մեղրը լուծել մեկ բաժակ հում (ծորակի) ջրի մեջ: Կստացվի մեղրի 30-տոկոսանոց լուծույթ, որը բաղադրությամբ նույնական է արյան պլազմային: Մեղրաջուրը, այն էլ՝ հում ջրով, բարձրացնում է այդ մթերքի որակական հատկությունները: Այն օրգանիզմում յուրացվում է արագ ու ամբողջությամբ:
Ազդեցությունը
Կարգավորում է մարսողությունը, կանոնավորում կենսականորեն կարևոր բոլոր օղակների աշխատանքը: Բարձրացնում է իմունիտետը, բուժում քրոնիկ հարբուխը, նոսրացնում ու թոքերից բնական ճանապարհով (աղիքներով) դուրս է բերում լորձը:
Ի դեպ, մարսողական համակարգի մակաբույծները չեն սիրում դեղին գույնը: Եթե դրանք ճառագայթահարվեն դեղին լույսով, էլ չեն բազմանա:
Մեղրաջրի օնությամբ մարսվում են աղիքներում գոյացած կուտակումները: Ըստ էության` կատարվում է աղիների սանացիա: Ի դեպ, մեղրաջրով կանխարգելիչ միջոցառման ժամանակ հնարավոր է գոտկատեղի շրջագծի նկատելի փոփոխություն, սակայն դա գիրանալու հետ կապ չունի, այլ մեղրաջրի շնորհիվ աղիներում մաքրության արդյունք է: Բանն այն է, որ արտաթորանքային գոյացությունները, որոնք կուտակվում են աղիքների կոնքոսկրային հատվածում, ներծծվում են այդ հեղուկով, փքվում ու փափկում, ինչի շնորհիվ հեշտությամբ են օրգանիզմից դուրս գալիս:
Այդ կերպ կատարվում է օրգանիզմի մաքրում, բարձրանում է հակամանրէային, հակավիրուսային ու հակասնկային ազդեցությունը: Կանոնավորվում է հաստ աղիքի աշխատանքը: Դա հրաշալի միջոց է աղիների միկրոֆլորան վերականգնելու և դիսբակտերիոզը վերացնելու համար:
Մեղրը նաև ջրակլանիչ հատկություն ունի, դրա շնորհիվ երիկամներն ու միզապարկը բեռնաթափվում են, հանգստանում:
Մեղրաջուրը որպես կանխարգելիչ օգտագործելու համար պետք է խմել առավոտյան քաղցած ստամոքսին` միանգամից:
Ի դեպ, մեղրաջուրը սնում է նաև դեմքի մաշկը՝ դրանով այն մաքրելու դեպքում: Դա կոսմետիկ հնագույն միջոց է, միաժամանակ՝ ամենաժամանակակիցը:
Մեղրի ու դարչինի համադրությունը մի շարք հիվանդություններ է բուժում: Չնայած մեղրը քաղցր է, որոշակի չափաբաժնով նույնիսկ շաքարախտով հիվանդներին չի վնասում: Կանադայի «Համաշխարհային նորությունների շաբաթաթերթ» ամսագրում 1995-ին մի նյութ է հրապարակվել, որում ներկայացվել է այն հիվանդությունների ցանկը, որոնց բուժման նպատակով կարելի է մեղրի ու դարչինի խառնուրդ գործածել:
Քաշի նվազում
Ամեն օր, նախաճաշից կես ժամ առաջ, քաղցած ստամոքսին ու գիշերը` քնելուց առաջ, մեղրի ու դարչինի խառնուրդը (նախապես եռացրած ու հովացրած ջրի մեջ լուծված վիճակում) կանոնավոր ընդունելու դեպքում կարող է անգամ նիհարել անհուսալի գեր մարդը, քանի որ այս խառնուրդը կանոնավոր կերպով օգտագործելու դեպքում, պարզապես, օրգանիզմում ճարպ չի կուտակվի: Խառնուրդը պետք է պատրաստել երեկոյան` քնելուց առաջ: Դրա համար 1 բաժին դարչինը և 2 բաժին մեղրը պետք է խառնել (1:2) 1 բաժակ եռացրած հովացրած ջրին, ապա թրմել փակ բերանով տարայի մեջ Մեղրն ավելացնել, երբ ջուրը հովացած կլինի (բարձր ջերմությունը քայքայում է մեղրի ֆերմենտներն ու նվազեցնում օգտակար հատկությունները:
Այդ խառնուրդի կեսը պետք է խմել քնելուց առաջ, իսկ մնացածը դնել սառնարանը` փակ բերանով: Առավոտյան խմել մնացածն` առանց տաքացնելու (ամռանը կարելի է սառնարանի սառնության կամ` սենյակային ջերմաստիճանի): Այս բաղադրատոմսին հարկ չկա ավելացնել ո՛չ կիտրոն, ո՛չ քացախ: Ի դեպ, 2 անգամից ավելի խմել խորհուրդ չի տրվում, քանի որ այն միայն քաղցած ստամոքսի դեպքում է ցանկալի ազդեցություն ունենում: Դա օգնում է գրեթե բոլորին: Բայց քաշը նվազեցնելու համար այս խառնուրդով տարվել չի կարելի: Դարչինը մեղրով մաքրում է մարսողական համակարգը, ոչնչացնում մակաբույծները, սնկերն ու մարսողությունը խափանող մյուս պատճառները, որոնք հանգեցնում են թունավոր կուտակումների (նվազեցնում է արյան հիմնային рН ռեակցիան):
Երբ բոլոր խարամներից օրգանիզմը մաքրվի, քաշի նվազման գործընթացն էլ կդադարի: Կնշանակի` եթե այլևս քաշը չի պակասում, ուրեմն խառնուրդն այլևս ավարտել է իր գործը: Այդ դեպքում պետք է այդ բուժիչ խառնուրդի քանակը նվազեցնել կամ ընդմիջում անել:
Սրտի հիվանդություններ
Ամեն օր նախաճաշին կարելի է ջեմի փոխարեն հացին մեղրի ու դարչինի մածուկ քսել, ինչը կնվազեցնի խոլեսթերինի մակարդակն արյան մեջ ու կփրկի ինֆարկտի ու կաթվածի սպառնալիքից: Մեղրի ու դարչինի խառնուրդը կանոնավոր գործածողների մոտ բարելավվում է շնչառությունը: Ամերիկայի որոշ ծերատներում նման խառնուրդ են տալիս իրենց կենվորներին ու նկատել են, որ տարիքային փոփոխությունների հետևանքները նկատելիորեն նվազել են:
Թուլություն
Վերջերս կատարված հետազոտությունները ցույց տվեցին, որ մեղրի մեջ պարունակվող շաքարը նույնպես օգտակար է ուժերի վերականգնման համար: Տարեցների մոտ այս խառնուրդի օգտագործման արդյունքում ուշադրության կենտրոնացման ու շարժունակության բարելավում է նկատվում: Հետազոտությունն անցկացնող դոկտոր Միլթոնն ասում է, որ նման խառնուրդից թեկուզ օրական կես բաժակն` առավոտյան քաղցած ստամքոսին ու կեսօրից հետո՝ 15:00-ին, երբ կենսական ուժերը սկսում են մարել, խթանում է այդ ունակությունը:
Արթրիտ
Արթրիտով տառապողներն ամեն օր, առավոտյան ու երեկոյան պետք է 1 բաժակ գոլ ջրով 2 գդալ մեղր ու 1 փոքր թեյի գդալ դարչին ընդունեն: Մասնագետներն ասում են, որ դա նույնիսկ քրոնիկ արթրիտն է բուժում: Վերջերս Կոպենհագենի համալսարանի մասնագետների անցկացրած հետազոտությամբ պարզվեց, որ մեղրի ու դարչինի ընդունման շնորհիվ արթրիտով 200 հիվանդներից 73-ի մոտ մեկ շաբաթից անցնում են ցավերը:
Խոլեսթերինի դեմ
2 ճաշի գդալ մեղրը, 3 թեյի գդալ դարչինը` 2 բաժակ գոլ ջրի հետ խառնած, ընդամենը 2 ժամում արյան մեջ 10%-ով նվազեցնում է խոլեսթերինի մակարդակը: Ինչպես և արթրիտով տառապողները, օրական այս խառնուրդից 3 անգամ ընդունելով` կարող են կարգավորել խոլեսթերինի մակարդակն անգամ քրոնիկ հիվանդները: Կանոնավոր մաքուր մեղր գործածողները հազվադեպ են խոլեսթերինի պատճառով բողոքներ ունենում:
Իմունիտետ
Ամեն օր մեղր ու դարչին գործածելը հանգեցնում է օրգանիզմի պաշտպանական ֆունկցիաների ամրապնդման: Գիտնականները հայտնաբերել են, որ մեղրը բազմաթիվ վիտամիններ ու երկաթ է պարունակում: Եվ մեղրի պարբերաբար գործածման դեպքում օրգանիզմը շատ լավ պայքարում է բակտերիալ ու վարակիչ հիվանդությունների դեմ:
Միզապարկի բորբոքում
1ճաշի գդալ դարչինը և 1 թեյի գդալ մեղրը պետք է խառնել 1 բաժակ թեթևակի գոլ ջրի մեջ. դա սպանում է միզապարկի մանրէները:
Մազաթափություն
Այս խնդրի դեպքում կարելի է մազարմատներին, լվանալուց 15 րոպե առաջ, քսել տաք ձեթի, 1 ճաշի գդալ մեղրի ու 1 թ. գդալ դարչինի խառնուրդ՝, ապա լվանալ մազերը գոլ ջրով: Դրական փոփոխությունները սպասեցնել չեն տա:
Մաշկային վարակներ
Մեղրի ու դարչինի խառնուրդը բուժում է մաշկի ախտահարված հատվածները, էկզեման, սունկը և տարատեսակ վարակները:
Պզուկներ
3 ճ.գդալ մեղրի ու 1 թ. գդալ դարչինի խառնուրդը պետք է քսել պզուկներին` քնելուց առաջ ու լվացվել հաջորդ առավոտյան, գոլ ջրով: 2 շաբաթում մաշկը կմաքրվի պզուկներից:
Միջատների խայթոցի դեմ
1 բաժին մեղրի ու 2 բաժին տաք ջրի մեջ 1 թ. գդալ դարչինի խառնուրդը դանդաղ պետք է ներմերսել խայթոցի հատվածում. ցավն անցնում է 1-2 րոպեից:
Ստամոքսի խանգարում
Դարչինի փոշին 2 ճաշի գդալ մեղրի հետ պետք է ընդունել ուտելուց առաջ. դա նվազեցնում է թթվայնությունն ու օգնում յուրացնելու անգամ դժվարամարս սնունդը: Դարչինով մեղրը անցկացնում է ստամոքսի ցավը:
Մեթեորիզմ
Հնդկաստանում ու Ճապոնիայում անցկացված հետազոտությունների համաձայն` մեղրը դարչինով օգնում է փորափքանքի պարագայում:
Ատամնացավ
1 բաժին դարչինը` 5 բաժին մեղրի հետ խառնած, պետք է դնել ցավող ատամին. կարելի է կրկնել օրական 3 անգամ, այնքան, մինչև ցավն ացնի:
Բերանի տհաճ հոտի դեմ
Հարավային Ամերիկայի բնակիչների առավոտյան առաջին գործը մեղրի ու դարչինի լուծույթով բերանը ողողելն է՝ բերանի լավ հոտն ամբողջ օրը պահպանելու համար:
Լսողության կորստի դեպքում պետք է ամեն օր առավոտյան ու երեկոյան հավասար քանակությամբ մեղր ու դարչին ընդունել:
Մրսածություն. օգնում է 1 ճաշի գդալ գոլ մեղրի ու 1/4 թեյի գդալ դարչինի խառնուրդը, որը պետք է օրական 3 անգամ ընդունել: Բուժում է ցանկացած քրոնիկ հազ, մաքրում քթանցքերն ու շնչուղիները:
Գրիպ. իսպանացի գիտնականներն ապացուցել են, որ մեղրը բնական այնպիսի տարր է պարունակում, որը սպանում է գրիպի մանրէն:
Քաղցկեղ. վերջերս Ճապոնիայում ու Ավստրալիայում մասնագետները հայտնաբերել են, որ ոսկրերի ու ստամոքսի քաղցկեղը կարելի է բուժել: Իսկ դրա համար նման ուռուցքներով հիվանդները պետք է ամեն օր 1 ճ. գդալ մեղր ու 1 թեյի գդալ դարչին ընդունեն մեկ ամիս, օրական 3 անգամ:
Երկարակեցություն. թեյը` մեղրով ու դարչինով, կանոնավոր ընդունելը դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացումը:
1 գդալ դարչինը 3 բաժակ եռացրած ու հովացրած ջրով պետք է ընդունել՝ ավելացնելով 4 գդալ մեղր. խմել 1/4 բաժակ՝ օրական 3-4 անգամ: Պահպանում է մաշկի թարմությունը, փափկությունն ու դանդաղեցնում ծերացումը:
Կարդացեք նաև
Մարդիկ հաճախ պարզապես մոռանում են ջուր խմել, հատկապես դա բնորոշ է տարեցներին և երեխաներին: Սակայն ցանկացած տարիքում անհրաժեշտ է հիշել ջրի լրացուցիչ ծախսի մասին...
Մրգերը և հատապտուղները պարունակում են առողջության համար շատ կարևոր վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ, բջջանք: Շաքար պարունակող որոշ մրգեր կարգավորում են արյան ճնշումը...
Ուտելու հոգեբանությունը կիրառական հոգեբանություն է, որն օգտագործվում է` հասկանալու մարդու սննդի ընտրության և ուտելու վարքագիծը...
Եթե Դուք ունեք սննդային ալերգիա, Ձեր իմուն համակարգը գերզգայուն է տվյալ սննդի նկատմամբ: Դրա պատճառը իմունոգլոբուլին E-ն է (IgE), որը բարձր քանակով հանդիպում է ալերգիա ունեցող մարդկանց մոտ...
Դժվարամարս կամ ոչ համատեղելի մթերքը չարաշահելու արդյունքում տոնական օրերին հաճախ արձանագրվում են սննդային թունավորումներ և մարսողական համակարգի տարբեր բնույթի խանգարումներ: Նմանատիպ խնդիրներից խուսափելու համար մասնագետները...
Միզապարկի քարերի առկայության ժամանակ սնունդը պետք է լինի հավասարակշռված, հարուստ վիտամիններով և հանքային աղերով, ուղղված նյութափոխանակության խանգարման կարգավորմանը...
Գինու օգտակար հատկությունները գաղտնիք չեն մարդկանց արդեն դարեր ի վեր: Սակայն, որպեսզի այն իրապես նպաստի առողջության պահպանմանը, անհրաժեշտ է ինքնագիտակցում և չափավորության զգացողություն...
Օրգանիզմի համար մեծ է ջրի դերը: Մարդն ավելի հեշտ դիմանում է քաղցին (մոտավորապես 30-45 օր), քան ջրի պակասին: Առանց ջրի օրգանիզմը չի կարող գոյատևել անգամ 5 օր, քանի որ ջուրը կյանքի հիմքն է և կազմում է օրգանիզմի 2/3-ը...
Քովիդ վարակը հաղթահարելու համար անհրաժեշտ է բարձրացնել օրգանիզմի դիմադրողականությունը: Դրան նպաստում է առողջ սնունդը: Բացի այդ, կան որոշ մթերքներ, որոնք ավելի` քան մյուսները, դրական ազդեցություն են ունենում...
Հղիների սննդի հետ բազում միֆեր են կապված: Երբեմն դրանք տարօրինակ արգելքներ են՝ կծու, սնկով կերակուրներ, մթերքների որոշակի գույներ և այլն...
Գիտնականներն ապացուցել են, որ շաքարը նպաստում է վաղաժամ ծերացմանը: Պրոֆեսոր Դեվիդ Հաննը համեմատել է շաքար շատ և քիչ օգտագործող մարդկանց դիմագծերը և սենսացիոն եզրակացության եկել: Գիտնականը նկատել է, որ նույն տարիքի...
Հավանաբար, շատերն են լսել առանձնացված սնուցման մասին, սակայն ըստ անվանման, այնքան էլ պարզ չէ, թե ի՞նչը` ինչի՞ց պետք է առանձնացնել, իսկ կարևորը՝ ինչո՞ւ: Առանձին սնուցման փիլիսոփայությունն այն է...
Ուտելը մարդու կյանքի կարևոր բաղադրիչներից է։ Պարզվում է, որ ոչ միայն սնննդի տեսակը, այլև այն ընդունելու ժամանակը ունի տարբեր ազդեցություններ մարդու ուղեղի վրա: Ապացուցված է, որ ուտելու անկանոն ժամերը նպաստում են...
Ամանորի սեղանն օրգանիզմի համար ծանր փորձություն է՝ սեղանին բազմաթիվ խոհարարական գլուխգործոցներ են հայտնվում, որոնց գայթակղությանը դիմանալը պարզապես անհնար է։ Սակայն բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս...
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԸ
- Ժողովրդական դեղամիջոցներ
- Հղիություն. 4-րդ ամիս
- Հղիություն. 7-րդ ամիս
- Կոճապղպեղ նույնն է՝ իմբիր, Ginger եւ Zingiber Officinale
- «Արագիլ» հիմնադրամը ստեղծված է՝ օգնելու անպտղությամբ տառապող զույգերին. Կարինե Թոխունց
- Հղիություն. 6-րդ ամիս
- Հղիություն. 2-րդ ամիս
- 4-7 ամսական երեխաների սնուցումը
- Ամուսնական առաջին գիշերը
- Ընկերության մասին
- Ինչպես ազատվել անցանկալի մազերից
- Խնձորը` պզուկների դեմ. ազատվիր նրանցից 1 գիշերվա ընթացքում
- Պարզվում է ապագա երեխայի սեռը կախված է մայրիկի սնունդից
- Դդում
- Հիվանդություն, որը փոխում է մեր կյանքը` կրծագեղձի քաղցկեղ
- Կոճապղպեղ՝ նիհարելու համար (կոճապղպեղի թեյ)
- Սեռական գրգռում
- Արգանդի միոմա. նախանշանները, պատճառներն ու բուժումը
- Երիցուկ դեղատնային - Ромашка аптечная - Matricaria chamomilla L.
- Չիչխանի օգտակար հատկությունները
- Հղիություն. 1-ին ամիս
- Քարավուզ (նույն ինքը՝ նեխուր)
- Ինչպես ազատվել բերանի վատ հոտից`պարզ միջոց
- Դիմակներ` մազերի համար
- Կրծքի ցավե՞ր ունեք. ինչ անել
- Ընդհանուր տեղեկություններ մարմնի համակարգերի մասին
- Հեշտոցային արտադրության պատճառները. մասնագետի անդրադարձը
- Բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի ախտահարումը սովորական բշտախտի ժամանակ (սկիզբը` նախորդ համարում)
- Ընտրություն ըստ հորոսկոպի
- Հիվանդություն, որի համար պետք չէ ամաչել (թութք)
- Հղիությունը և նախապատրաստվելը դրան
- Խոսենք այդ մասին. ձեռնաշարժություն
- Երբ գլխացավն ախտանիշ է: Հանճարեղ և օժտված մարդկանց հիվանդություն
- Լեղաքարային հիվանդություն. բուժման մեթոդները
- Սեռական թուլության առաջին նախանշանները. news.am
- Ուլտրաձայնային դոպլերոգրաֆիա (երկակի (դուպլեքս) անոթների)
- Էկզեմայի տեսակները և բուժումը
- ՈւՆԱԲԻ: Արևելյան բժշկության գաղտնիքները
- Իրիդիոսքրինինգ
- Գամմա-դանակը նշտարի փոխարեն